Amerikaanse koelkast Siemens

Siemens Side-by-Side koelkasten

Intro

Bij Siemens kun je kiezen uit 10 modellen Side-by-Side koelkasten. Alle toestellen zijn energiezuinig, met energieklasses van A+ tot A+++. Toch gaat er niets verloren van de kwaliteit van de koelkasten. De binnenruimten worden optimaal benut. Met een strakke uitstraling passen de Side-by-Side koelkasten in ieder interieur.

Duurste model

Met een adviesprijs van € 2.999,99 is de KA 62 DP91 het duurste model van de Siemens Side-by-Side koelkasten. Maar wie even verder zoekt, ontdekt dat dit model al voor € 1.549,00 wordt aangeboden. Maar dan zit de koelkast niet meer in de verpakking.

De KA 62 DP91 is voorzien van een No Frost techniek, waardoor je de koelkast nooit meer hoeft te ontdooien. De temperatuurregeling is elektronisch te regelen en af te lezen via het geïntegreerde LCD-display. Met het TwinCooling systeem is de temperatuur in het koel- en vriesgedeelte gescheiden en apart regelbaar. Hiermee voorkom je ook dat er geen nare geurtjes van het ene gedeelte naar het andere gedeelte doordringen. Uit de ijsdispenser krijg je fris water, ijsblokjes, crushed ice, quickice en is voorzien van een kinderbeveiliging. Op het LCD scherm kun je bovendien zien wanneer de waterfilter vervangen moet worden. Met de FreshProtectbox is dit model uniek te noemen. In deze lade kun je temperatuur instellen op 4°, 2° of 0°. Het koelgedeelte heeft een netto inhoud van 351 liter en het vriesgedeelte 177 liter. Tot slot zijn de deuren van Inox anitFingerprint.

De KA 62 DP91 heeft een Energieklasse A+ en het verbruik ligt op 486 kWh per jaar.

Goedkoopste model

De in het wit uitgevoerde KA 62 NV00 is het goedkoopste model van de Siemens Side-by-Side koelkasten. Ook dit model heeft de NoFrost-techniek, voor nooit meer ontdooien. Deze koelkast heeft ook aparte koudecircuits (TwinCooling) en is voorzien van antiFingerprint deuren. Drie van de vier legplateaus zijn verwijderbaar en in hoogte verstelbaar. De legplateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas. Ook zijn er 2 groentenladen die volledig uittrekbaar zijn. Deze Side-by-Side koelkast heeft geen ijsdispenser in de deur, maar in het vriesgedeelte is een ijsbereider met iceTwister aanwezig. De temperatuur is afzonderlijk voor de twee gedeelten elektronisch in te stellen. De netto inhoud van het koelgedeelte is 385 liter en van het vriesgedeelte 219 liter. De KA 62 NV00 heeft een Energieklasse A+ en het verbruik is 520 kWh per jaar. De adviesprijs is € 1.399,99, op internet is deze koelkast al te vinden voor € 1.191,49. Het broertje van de KA 62 NV00 is de KA 62 NV40, alleen is dit model uitgevoerd in een inox-look.

Samenvatting

Siemens heeft geprobeerd om energiezuinige, maar toch efficiënte Side-by-Side koelkasten te maken. Nieuwe technieken zorgen er voor dat de Energieklasses niet lager dan A+ zijn. De koelkasten hebben een mooie uitstraling én een redelijke prijs.

Besluit

Siemens is producent van Side-by-Side koelkasten in de middenklasse. De prijs/kwaliteit verhouding is goed. Niet overdreven duur, maar ook niet overdreven goedkoop. Je krijgt een Amerikaanse koelkast voor een redelijke prijs, die ook voorzien is van de meest gangbare opties. Alleen het goedkopere modellen hebben niet de beroemde ijsdispenser in de deur. Daarentegen heb je wel een ijsbereider in het vriesgedeelte.

Leave a Reply

Current month ye@r day *